L'HORTA QUAN NO ERA HORTA

ELS PRIMERS POBLADORS

Els primers indicis confirmats d'ocupació humana del territori que després es convertirà en l'horta de València, daten de fa 5.000 anys aproximadament i corresponen a la Cova de Rocafort, una coveta d'enterrament de l'Eneolític Final o Bronze Inicial.

De cronologia un poc més recent, entre 4.000 i 3.000 anys, daten els poblats del Bronze de l'Horta, tots ells situats en l'orla muntanyenca de la comarca, defugint d'una planura amb un ecosistema marcadament lacustre. Destaquen, a aquesta part de la comarca, els jaciments de la Lloma de Betxí, a Paterna (en el marge esquerre del riu Túria) i els Germanells, a Rafelbunyol.
L'habitat, els poblats, s'instal·len sobre turonets de poca alaçada però amb un bon control visual del territori. Són poblats de petites dimensions, amb una modesta incidència sobre el territori i el paleo-paisatge, donada la seua economia de subsistència agrícola i ramadera, especialment pastoril i transhumant en un ambient d'aiguamolls que evolucionà lentament d'acord amb les condicions climàtiques del moment.

+ ampliar

Fundació Assut

Col·laboradors | Avís legal
©2013 Paisatges Culturals a la Reial Séquia de Montcada
© 2013 Fundació Assut