L’HORTA ECOLŌGICA

L'AGRICULTURA ORGĀNICA

L'horta valenciana és un dels sistemes més productius del món, i també una referència internacional per l'ús de les tècniques ancestrals que s'utilitzen, l'existència d'unes importants infraestructures de reg històriques, i per el funcionament encara d'una cultura agrària mil·lenària que porta implícita la feina diària i quotidiana dels seus llauradors.

L'Horta és com un museu vivent, en representació d'un model d'agricultura que va ser bastant habitual al llarg de la Mediterrània i altres racons del planeta, però que actualment es troba en franca regressió i amenaçada de desaparició.

Aquesta comarca, també és un model de producció, una manera d'interpretar la fertilitat, el reg, i una forma singular en la història tècnica de l'agronomia per a gestionar sòls pobres i amb aiguamolls. En el present, hi ha un creixent moviment d'agricultors orgànics/ecològics i de consumidors que busquen aliments saludables. Aliments que estan recuperant l'agricultura tradicional de la comarca i que representen la promesa de futur per aquestes terres.

ENLLAÇOS

+ ampliar

Fundaciķ Assut

Colˇlaboradors | Avís legal
©2013 Paisatges Culturals a la Reial Séquia de Montcada
© 2013 Fundaciķ Assut