LA DIMENSIÓ POLÍTICA

La dimensió política de les organitzacions socials en l’horta està estretament lligada en la majoria dels casos al concepte de sobirania alimentària. Un concepte que cal entendre dins del marc del moviment internacional en el qual naix i és construït.

El moviment mundial per la sobirania alimentària és un moviment divers, el qual ha contribuït a incorporar i aglutinar distintes lluites, visions i sensibilitats al concepte, com demostra la seua amplitud i el fet d’haver servit de paraigües conceptual per a les lluites de molts diversos moviments socials.

Aquest moviment s’ha caracteritzat per impulsar la creació d’un gran nombre d’aliances i xarxes d’acció, que ha contribuït enormement a la difusió, defensa i concreció del concepte de sobirania alimentària com demostra la seua actual presència i importància.

La sobirania alimentària és el dret dels pobles a accedir a aliments nutritius i culturalment adequats, produïts de forma sostenible i ecològica, i al seu dret a triar el seu propi sistema alimentari i productiu.

En l’àmbit local, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià aglutina a totes les iniciatives d’associacions, productors i consumidors de l’Horta i la resta de comarques.

ENLLAÇOS

+ ampliar

Fundació Assut

Col·laboradors | Avís legal
©2013 Paisatges Culturals a la Reial Séquia de Montcada
© 2013 Fundació Assut